"Wheelkwon-Do"

Submitted by
Anonym (ikke bekreftet)
Publisert
20. mars 2021

Torfinn Katla Opedal, 2. Dan. 

 

Mange av NTNs medlemmer kjenner Torfinn Katla Opedal, 2. Dan fra Tønsberg Taekwon-Do klubb. Da Torfinn var 15 år gammel begynte han å miste synet, og ble diagnostisert med det sjeldne «Wolframs Syndrome». I løpet av noen år mistet han synet, men dette har ikke stoppet ham. Han har på egen hånd lært seg ekkolokasjon, som gjør at han kan høre ting rundt seg.

Under NM i Stavanger i 2019, ble Torfinn tildelt NTNs hederspris. Hedersprisen begrunnes slik: "Til tross for store utfordringer har du en iherdighet uten sidestykke, og er et levende eksempel på ukuelig ånd. Du har vist at det umulige er mulig, og er en omtenksom bidragsyter i egen klubb og nasjonalt, blant annet med kampsport for personer med ulike funksjonsnedsettelser. Du er et stort forbilde som vi i NTN setter umåtelig stor pris på."  

En stund etter dette fikk vi vite at Torfinn hadde blitt diagnostisert med en nervesykdom som ødelegger de ytterste nervene i beina og føttene. Dette har gjort at han trenger rullestol når han skal bevege seg langt.

På tross av disse utfordringene har Torfinn likevel ikke gitt opp å være en aktiv Taekwon-Do-utøver. Han har lagt ned et enormt arbeid med å tilpasse Taekwon-Do-pensumet for rullestolbrukere - «Wheelkwon-Do». Blant annet har han byttet ut sparkene i mønster og firevendinger med ulike håndteknikker.

NTN har som mål at Taekwon-Do skal være for alle, og dette er et stort steg i riktig retning. Torfinn har filmet mønstrene og firevendingene slik at flere skal kunne dra nytte av arbeidet han har gjort. Filmene blir lagt ut på NTNs Youtubekanal, og du kan allerede nå se Chon-Ji, Dan-Gun og Do-San!

 

Youtube: Chon-Ji

Youtube: Dan-Gun

Youtube: Do-San

 

Torfinn i Charyot sogi, sittende i rullestolen.